Prince 2? Nou, nee! Rijnlands projectmanagement

Rijnlands projectmanagement. Minder managen, meer organiseren, aan elkaar smeden, mogelijk maken, betrekken? Onderstaande “mindmap” maakte ik naar aanleiding van een gesprek met een projectmanager die zich afvroeg of ze een cursus Prince 2 moest gaan doen. Mijn mening: liever niet! Als je als organisatie vakmanschap centraal wilt stellen, en professionals de ruimte wilt geven om het eigen werk te organiseren en te ontwikkelen, dan zou ik dat zeker ook in projecten doen. Door verbinding te leggen tussen de mensen die betrokken zijn bij dat wat je wilt veranderen of ontwikkelen creeer je de basis voor goed werk, en maak je goed gebruik van alle deskundigheid in de organisatie.

Rijnlands projekten organiseren foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.