In relatie

Jaren geleden zag ik op televisie een interview van Cees van Ede met de Belgische actrice Dora van der Groen. Het interview is me altijd bijgebleven. Dora maakt indruk, zij vertelt in het interview hoe ze in het leven en in haar vak staat. Maar wat ik vooral mooi vind is dat je bijna schaamteloos dichtbij komt in wat er tussen interviewer en geinterviewde gebeurt. Deze mensen hebben werkelijk een ontmoeting. Ze houden in het moment van elkaar en van wat zij samen meemaken. En daarmee vind ik het zo’n mooi voorbeeld van wat oprechte aandacht voor de ander kan bewerkstelligen. En dat is wat we in de langdurige zorg ook zo graag zien. Oprechte nieuwsgierigheid en aandacht, je gezien en gehoord voelen. Dat is heel bijzonder om mee te maken. Als client én als professional.

Vandaag kwam ik toevallig het interview tegen op Youtube. Het is trage televisie, en dat is ook mooi, zo op de vrijdagmiddag, om de week mee af te sluiten. Wil jij het interview ook bekijken? Dat kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.