Financiëel gezond zijn in zelfsturende teams

Zelfsturende teams én de managers en ondersteunende diensten in hun organisatie maken zich als ze beginnen met zelfsturing vaak zorgen over de financiële resultaten.

Financieel gezond zijn is noodzakelijk. Als je een winkel hebt kun je alleen overleven als je voldoende omzet hebt om alle kosten te kunnen betalen, bijvoorbeeld de huur, de salarissen van de medewerkers, je verzekeringen, reclamemateriaal, telefoon, een computer. Voor zelfsturende teams is dat niet anders: ook in de zorg maken we kosten, en die moeten wel betaald kunnen worden. Zorgen dat je financieel gezond bent is daarom ook: zorgen voor de organisatie, voor je team, voor jezelf en voor je eigen baan.

Handout

Voor teams die een keer uitgebreid stil willen staan bij de financiële kant van zelfsturing maakte ik een handout. Voor managers en coaches kan de handout ondersteunen bij het zoeken naar kaders en voorwaarden voor teams. Wil je een exemplaar ontvangen, mail me dan even via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.