Nieuw vakmanschap in het sociaal domein


nieuw vakmanschap in het sociale domein5 september 2016
 verscheen A new cup of T- social work in innovation. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS, nam het eerste exemplaar in ontvangst. Samen met Arianne Steegman schreef ik voor dit boek een artikel over vakmanschap in het sociaal domein.De transities in het sociale domein hebben grote veranderingen op gang gebracht in zorg en welzijn. Als gevolg daarvan verandert wat we vinden en vragen van professionals. Dan wordt het noodzakelijk om onszelf opnieuw de vraag te stellen: wat is goed vakmanschap, en hoe kan het goed uitgevoerd worden? We onderzoeken die vraag vanuit twee belangrijke ontwikkelingen: werken vanuit eigen kracht en zelfregie voor cliënten, en nieuw organiseren en het Rijnlandse model.

A new cup of T is samengesteld onder redactie van Kees Verhaar, Martin Berk en Janet van den Bergh. De volgende auteurs leverden bijdragen: Judith Leest en Andries Baart, Albertine van Diepen, Eva Vriend, Boukje Keijzer, Edith van den Berg en Marco van Putten, Ellen Boschker, Arianne Steegman en Yvette Paludanus, Lenette Schuyt, Heleen Weening, Susanne Visser, José van Egmond en Marga de Goeij en Aletta Hekker, Mohamed el Mokaddem, Ineke Moerman en Leonard de Jong en Ruud Meij, Eric Verduyn en Karin Manuel en Martijn van Schaik.

Wil je het boek bestellen? Dat kan via een mailtje aan [email protected] en ook bij Managementboek.nl of bij Bol.com.

Ons artikel is hier te downloaden.

boekpresentatie A new cup of T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.