Coaching en begeleiding,
individueel en in (zelfsturende) teams

klok-coaching

Teampitstop

Als team stilstaan bij vragen als: wat is ons doel, wie zijn wij, wat verbindt ons, hoe verhouden wij ons tot onze omgeving?

Als samenwerken niet meer vanzelfsprekend is

Begeleiding voor teams die niet gezond functioneren. Ik beschreef in een blog wat er kan gebeuren als het écht mis gaat: Horen, zien en zwijgen?

Bezinnen op managen

Je organisatie werkt nu of in de nabije toekomst met zelfsturende teams. Voor jou betekent dat misschien een wijzigende rol met een grote span of control. Of het betekent dat je baan verdwijnt, en dat je wilt nadenken over jouw rol en bijdrage in een nieuwe baan elders. Of misschien overweeg je om teamcoach te worden.

Bezinnen op besturen

Wat staat jou en je organisatie te wachten in de toekomst, en wat betekent dat voor jouw eigen ontwikkeling als manager of bestuurder. Wat is je rol als bestuurder, welke toegevoegde waarde heb je? En hoe kun jij je organisatie helpen met blijvend ontwikkelen, zodat je niet met elkaar van reorganisatie naar reorganisatie rolt?

Praktische informatie

Wil je meer informatie over een teampitstop of coaching? Download de brochure teamcoaching 2015 of de brochure coaching 2015 of neem even contact op.